Ves al contingut principal

Informació bàsica per la població general sobre les retallades pressupostàries a Sanitat.

Informació bàsica per la població general sobre les retallades pressupostàries  a Sanitat.
En les darreres setmanes el Govern de la Generalitat, amb el seu President i el Conseller de Sanitat com a màxims responsables, està dissenyant (i en alguns casos ja executant) una sèrie de retallades pressupostàries que afecten greument a la Sanitat pública. Val a dir que el nostre Sistema de Sanitat és considerat d’excel·lència arreu del món, bàsicament per ser una atenció de qualitat universal i global, això és, lliure per tothom i amb accés a tractaments i tecnologia de primera línea.  
Els professionals que treballem en aquesta Sanitat (metges, infermeres, auxiliars, etc) assistim indignats i incrèduls a tota aquesta planificació/execució dels fets i a l’asimètrica difusió que d’ells en fa el Govern.
Alguns fets concrets:
-         Mentre el Govern diu que no es prendran mesures que comportin una disminució de la qualitat assistencial, ara mateix als Serveis d’Urgències de diferents hospitals JA HI HA MENYS personal de presència física per atendre els pacients i menys recursos (per exemple, un únic quiròfan d’Urgència que lògicament no pot atendre dos patologies al mateix temps).
-         El tancament previst de centenars de llits (més de 200-300) en un Hospital de referència (H. Bellvitge, H. Vall d’Hebró, H. Clínic,...) o en un nombre proporcional en un Hospital comarcal que fins ara treballaven al límit, no ha d’afectar a la qualitat de l’assistència? On han d’ingressar els pacients que de forma urgent així ho necessitin? I els ingressos anomenats “programats” no hauran de ser “retardats” per manca de llits?
-         Es preveu tancar l’activitat de diversos quiròfans. Segons el Conseller de Sanitat d’aquesta manera només es veuran afectades cirurgies com vasectomies, fimosis i amígdales (El Periódico, 8 Abril 2011). A quanta gent coneixen vostès que els hagin operat d’aquestes patologies? O potser coneixen més gent que ha estat operada de càncer de colon o de mama, o a qui se’ls hagi col·locat una vàlvula cardíaca o un marcapassos, o bé una pròtesi de maluc per una fractura d’anca, o bé se’ls hagi practicat una cirurgia de cataractes, o bé...Quins seran realment els quiròfans afectats?
-         En un intent de minimitzar les veus disconformes, el Conseller de Sanitat diu que els metges “només reivindiquen una baixada del seu sou”. És que potser el Dr. Vilardell (màxim assessor del President Mas en el tema de Sanitat i President del Col·legi de Metges de Barcelona) quan fa unes contundents declaracions contra les retallades del Govern al qual assessora també està mirant pel seu sou? O potser és que s’està denunciant aquesta situació que es silencia a la població general? (poden veure tot el vídeo de les declaracions del Dr. Vilardell en el següent link :No pretén aquest escrit reivindicar ara el nombre de professionals sanitaris que perdran el seu lloc de treball (i als quals els costarà trobar-ne un altre en el moment actual), per no ajudar a aquells que volen centrar el debat en una reivindicació corporativista, encara que els assegurem que en un Sistema Sanitari tan carregat d’assistència això també repercutirà greument en els pacients.
Ens estem jugant el Sistema Sanitari de tots, i no només l’actual sinó també el futur. El nostre Sistema Sanitari assegura l’assistència de qualitat de tots els pacients (des d’una grip fins a un trasplantament d’òrgan) però a més assegura la formació d’excel·lents metges del futur (metges residents actuals) i la recerca continua per millorar el tractament de les patologies humanes. 

Els propers 13 i 14 d’Abril 2011 estan previstes dues manifestacions en el centre de Barcelona a la Pça. Colon (17h) i a la Pça. Sant Jaume(18h), respectivament, per fer-nos sentir contra tota aquesta política de retallades en la Sanitat (i, en el cas de la manifestació del dia 14, també en altres sectors socials com Educació). Com més siguem, més ens farem sentir. Els professionals sanitaris no podrem salvar sols aquest sistema que ens empara a tots.

Si creu que aquest escrit conté informació que pot ser destacable per la població general, sisplau no dubti en fer-ne difusió a través de totes les tecnologies que tenim al nostre abast.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

Expo A la Sombra del Lobo Ruth Soria Galería Mutuo Barcelona

Expo A la Sombra del Lobo  Ruth Soria  Galería Mutuo Barcelona Méndez Núñez 7 Barcelona, 08003 Barcelona
INAUGURACIÓN: Jueves, 24 Noviembre a las 20h
EXPOSICIÓN EN CURSO: 21 Noviembre - 23 Diciembre
Evento facebook: https://www.facebook.com/events/749183941886137/

Ateneu Popular El Rec avis desallotjament imminent

Ateneu Popular El Rec  avis desallotjament  imminent 
Benvolgudes i Benvolguts,

Els col·lectius que són membres de l'Ateneu Popular El Rec ens fan arribar aquest correu per a difondre'l entre les entitats i veïnat del barri. Aquí us l'adjuntem:

Benvolgudes entitats del Fort Pienc,

Des de l’Ateneu Popular El Rec us volem fer coneixedores de l’actual situació d’imminent desallotjamentque estem patint.
Com bé sabreu, el teixit associatiu juvenil del Fort Pienc vam decidir, ja fa més de dos anys, okupar una antiga seu de Bankia per desenvolupar els diversos projectes i construir-hi l’actual Ateneu Popular. 
Per la manca d’espais per al jovent del barri i pels preus abusius del mercat immobiliari, vam defensar i defensem obertament l’okupació d’espais en desús per desenvolupar l’activitat delteixit juvenil del Fort Pienc, especialment els d’aquells monstres immobiliaris i financers que han estat repetidament rescatats amb els nostres diners mentre ens fan fora de casa quan no els la p…