Vés al contingut principal

Aquest dijous 15 de març de 2012 AL C/ DEL CARME, 47 (institut d'estudis catalans) 19:00 Taula Rodona eL desPatoLogizAdora qUeLo despaTologizE

Aquest dijous 15 de març de 2012 
AL C/ DEL CARME, 47 (institut d'estudis catalans)  19:00 Taula Rodona
eL desPatoLogizAdora qUeLo despaTologizE...
sobre la (des)patologització de latranssexualitat
i sobre la (des)normativització científica decossos, pràctiques i desitjos
amb les actuacions estel·lars delpúblic assistent
+ activistes per a la despatologització trans + Rosa María Medina Doménech (Univ. de Granada) 

Inauguració del Cicle permanent
ciència ,  Tecnologia  i  Medicina  a  les  places
Governabilitat, resistències i apoderament dels sabers científics

---------------------

Un piscolabis


Manifest de l’Assemblea Octubretransbcnoctubretransbcn.wordpress.com/manifiesto-2011>
Una ressenya del blog Saberes Subalternossaberesubalterno.blogspot.com/2012/01/httpwww.html>

Un entrant sobre el cicle i la sessió...
Moltes comunitats compten amb un espai públic simbòlic preferent des d'on projectar les seves inquietuds, malestars i projectes polítics. Internacionalment, són representatives les places Tahrir a El Caire, Azadi a Teheran, De las tres Culturas a Mèxic D.F. o Tiannanmen a Pequín. A casa nostra, s'ha copsat aquest fet a la plaça Catalunya, amb l’acampada indignada del maig de 2011, i a la plaça Sant Jaume, circumdada per les icones del poder polític. 

Els discursos i polítiques científiques no han quedat al marge d’aquesta mena de manifestacions. Exemples d’això són les mobilitzacions al voltant del Plan Hidrológico Nacional (PHN), la Molt Alta Tensió (MAT), els Organismes Modificats Genèticament (OGM), les centrals i cementiris nuclears, la privatització de l'expertesa, la guerra i la despesa de la ciència militar, les reformes d'educació pública o la patologització de la transsexualitat.

Malgrat que previst per al 2012, el 2013 serà testimoni de la revisió del Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals (DSM). Aquest manual proporcionarà les definicions i pràctiques mèdiques en les que es basaran molts dels psiquiatres que integren el servei de salut pública estatal.

Un dels trastorns que apareixen en el DSM és el trastorn d'identitat de gènere, amb el que la psicologia designa a les persones trans. El terme “trans” s'utilitza per a englobar a transsexuals, persones transgènere i travestis tot defugint dels llenguatges mèdics i socials imposats.

El 7 d'octubre de 2007, a partir de tres manifestacions simultànies a Barcelona, Madrid i París, el discurs contra la patologització de les identitats trans es va presentar públicament. Des de 2009, la campanya internacional Stop Trans Pathologization-2012 va esdevenir el nucli de l'activisme contra la patologització i medicalització forçada. Avui, altres veus – com l’Assemblea Octubretransbcn- formen part d'aquest activisme, creant nous protocols mèdics, redefinint les definicions científiques de gènere, sexe i sexualitat, creant xarxes de suport i comunicació amb actores heterogènies, visibilitzant la inconsistència de la norma i la normalització i portant els cossos trans a l'espai públic central des de les fronteres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016

foto voto por correo faltan papeletas y hay dos del PP

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016


Lo siento, es largo, pero si no lo digo reviento. Hace un rato que he llegado a casa después de ser presidenta de una mesa electoral en Barcelona y aún estoy alucinando. A parte de varias irregularidades que no detallaré para no alargarme, pero que demuestran las enormes fallas del sistema, he alucinado con un montón de cosas. Primero: después del recuento, faltaban un par de votos que no aparecían. La responsable de la junta electoral insistía en que "eso es normal, nunca cuadra". Yo le he dicho que tenía que cuadrar, a lo que dice, "es igual, en este caso los votos que no se encuentren se ponen en blanco y ya está". Luego se ha unido a la fiesta el Apoderado del PP, que insitía en declarar los votos que faltaban como votos en blanco, "vamos, lo que se hace siempre". Yo les he dicho que no, que además, "cómo lo vo…

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan.  Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.
La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 
Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 
Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.
Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.
Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies …