Ves al contingut principal

Acció feminista 25N


Cinc dones feministes són expulsades amb violència del col·legi electoral d’Artur Mas i identificades pels Mossos d’Esquadra
Link del video: http://www.youtube.com/watch?v=mlhIoEkEW_Q&feature=plcp


Barcelona, 25.11.2012 |
Avui, dia 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències de gènere, cinc dones feministes han estat expulsades del col·legi electoral d’Artur Mas -mentre aquest votava— per voler visibilitzar les violències patriarcals envers les dones. Amb la boca tapada amb una ‘X’ d’esparadrap i adhesius amb el lema “#25N  també és el dia contra les violències de gènere”, les dones feministes han denunciat la invisibilització soferta arran de les eleccions. Les dones han estat expulsades violentament del col·legi per Mossos d’Esquadra de paisà i sense identificació, un cop a fora han estat encerclades i retingudes durant els 20 minuts que ha durat la identificació. L’actuació violenta de les forces de seguretat ha impedit que la població pogués exercir el seu dret a vot de manera normalitzada.
Aquesta acció ha estat invisibilitzada fins al moment pels mitjans de comunicació, com ha estat passant durant la campanya electoral amb aquest dia. De nou, es relega a una categoria de segona tot allò que té a veure amb les desigualtats de gènere i la lluita contra el sistema patriarcal que agredeix i oprimeix les dones dia rere dia a diferents nivells: econòmic, físic, laboral, sexual, simbòlic, verbal, etc. Es posa de manifest el menyspreu del Govern de la Generalitat, Convergència i Unió i la resta de partits polítics amb representació parlamentària fins al moment envers la violència de gènere.
Les diferents cares de la violència de gènere demostren que no estem parlant ni d’un problema  domèstic ni privat. Sinó que és la conseqüència del sistema capitalisme – patriarcal, que ens oprimeix com a dones. Mentre la classe política professional i masculinitzada  s'omplen la boca i els programes electorals amb la paraula “igualtat”, en la realitat  silencien i perpetuen les violències de gènere com s'ha evidenciat en el dia d'avui.
Ells són els que defensaran la voluntat del poble? Aquesta és la seva democràcia?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

Expo A la Sombra del Lobo Ruth Soria Galería Mutuo Barcelona

Expo A la Sombra del Lobo  Ruth Soria  Galería Mutuo Barcelona Méndez Núñez 7 Barcelona, 08003 Barcelona
INAUGURACIÓN: Jueves, 24 Noviembre a las 20h
EXPOSICIÓN EN CURSO: 21 Noviembre - 23 Diciembre
Evento facebook: https://www.facebook.com/events/749183941886137/

Ateneu Popular El Rec avis desallotjament imminent

Ateneu Popular El Rec  avis desallotjament  imminent 
Benvolgudes i Benvolguts,

Els col·lectius que són membres de l'Ateneu Popular El Rec ens fan arribar aquest correu per a difondre'l entre les entitats i veïnat del barri. Aquí us l'adjuntem:

Benvolgudes entitats del Fort Pienc,

Des de l’Ateneu Popular El Rec us volem fer coneixedores de l’actual situació d’imminent desallotjamentque estem patint.
Com bé sabreu, el teixit associatiu juvenil del Fort Pienc vam decidir, ja fa més de dos anys, okupar una antiga seu de Bankia per desenvolupar els diversos projectes i construir-hi l’actual Ateneu Popular. 
Per la manca d’espais per al jovent del barri i pels preus abusius del mercat immobiliari, vam defensar i defensem obertament l’okupació d’espais en desús per desenvolupar l’activitat delteixit juvenil del Fort Pienc, especialment els d’aquells monstres immobiliaris i financers que han estat repetidament rescatats amb els nostres diners mentre ens fan fora de casa quan no els la p…