Vés al contingut principal

Acció feminista 25N


Cinc dones feministes són expulsades amb violència del col·legi electoral d’Artur Mas i identificades pels Mossos d’Esquadra
Link del video: http://www.youtube.com/watch?v=mlhIoEkEW_Q&feature=plcp


Barcelona, 25.11.2012 |
Avui, dia 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències de gènere, cinc dones feministes han estat expulsades del col·legi electoral d’Artur Mas -mentre aquest votava— per voler visibilitzar les violències patriarcals envers les dones. Amb la boca tapada amb una ‘X’ d’esparadrap i adhesius amb el lema “#25N  també és el dia contra les violències de gènere”, les dones feministes han denunciat la invisibilització soferta arran de les eleccions. Les dones han estat expulsades violentament del col·legi per Mossos d’Esquadra de paisà i sense identificació, un cop a fora han estat encerclades i retingudes durant els 20 minuts que ha durat la identificació. L’actuació violenta de les forces de seguretat ha impedit que la població pogués exercir el seu dret a vot de manera normalitzada.
Aquesta acció ha estat invisibilitzada fins al moment pels mitjans de comunicació, com ha estat passant durant la campanya electoral amb aquest dia. De nou, es relega a una categoria de segona tot allò que té a veure amb les desigualtats de gènere i la lluita contra el sistema patriarcal que agredeix i oprimeix les dones dia rere dia a diferents nivells: econòmic, físic, laboral, sexual, simbòlic, verbal, etc. Es posa de manifest el menyspreu del Govern de la Generalitat, Convergència i Unió i la resta de partits polítics amb representació parlamentària fins al moment envers la violència de gènere.
Les diferents cares de la violència de gènere demostren que no estem parlant ni d’un problema  domèstic ni privat. Sinó que és la conseqüència del sistema capitalisme – patriarcal, que ens oprimeix com a dones. Mentre la classe política professional i masculinitzada  s'omplen la boca i els programes electorals amb la paraula “igualtat”, en la realitat  silencien i perpetuen les violències de gènere com s'ha evidenciat en el dia d'avui.
Ells són els que defensaran la voluntat del poble? Aquesta és la seva democràcia?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016

foto voto por correo faltan papeletas y hay dos del PP

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016


Lo siento, es largo, pero si no lo digo reviento. Hace un rato que he llegado a casa después de ser presidenta de una mesa electoral en Barcelona y aún estoy alucinando. A parte de varias irregularidades que no detallaré para no alargarme, pero que demuestran las enormes fallas del sistema, he alucinado con un montón de cosas. Primero: después del recuento, faltaban un par de votos que no aparecían. La responsable de la junta electoral insistía en que "eso es normal, nunca cuadra". Yo le he dicho que tenía que cuadrar, a lo que dice, "es igual, en este caso los votos que no se encuentren se ponen en blanco y ya está". Luego se ha unido a la fiesta el Apoderado del PP, que insitía en declarar los votos que faltaban como votos en blanco, "vamos, lo que se hace siempre". Yo les he dicho que no, que además, "cómo lo vo…

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan.  Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.
La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 
Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 
Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.
Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.
Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies …