Vés al contingut principal

Manifestacó nocturna per a dones, lesbianes i trans 7 de març

FEM-NOS FORTES, LA NIT ÉS NOSTRA 
Manifestacó nocturna per a dones, lesbianes i trans
7 de març 20h Plaça de les dones del 36 (Metro Fontana)

Com una ombra que no oblida el menyspreu de la societat patriarcal, aquest 7 de març, en la vigília del dia internacional de la dona treballadora, les dones, lesbianes i trans, tornem a prendre els carrers. Tornem a reapropiar-nos d'allò que sen's nega ja des de petites mitjançant una educació marcada pels rols de gènere i la marginació a la sexualitat no heteronormativa, reivindicant la nit com a nostra.

Perquè és quan la ciutat descansa,  que podem robar-li una peça de temps al trencaclosques de la nostra quotidianitat.
Quan hem acabat la nostra jornada laboral o les cures imposades, és quan trobem un espai de temps per a nosaltres. On podem transformar els conflictes que vivim des de l'individualitat, per afrontar-los des de la visió col·lectiva, amb la que podem combatre tot allò que ens proposem i fer real el “juntes ho podem tot”.

Escollim la nit per fer-nos visibles als carrers de la ciutat perquè és a la fosca on ens creuen més vulnerables, on es segueixen perpetuant les agressions, i on sovint hi predomina la por i el silenci. Però també és a la nit, quan podem colpejar més fort i per sorpresa a aquells que violen, acomiaden, exploten, medicalitzen, corrompeixen o abusen des de la seva posició privilegiada.
On podem subvertir aquest ordre de les coses, emprant la “sororitat”, l'autodefensa feminista i el suport mutu com la nostra millor arma, fent canviar la por de bàndol.

Aquest any, reapareixem a un altre barri perquè estem pertot. Contaminem l'ambient de feminisme autònom allà on anem i reapropiem-nos dels carrers i les places mercantilitzades per l'especulació, les institucions públiques; omplim els edificis buits.
Assenyalem els culpables de la moda dels cossos estereotipats, de les agressions sexistes, de la penalització de l'avortament, de la discriminació per la preferència sexual o per ètnia i de les polítiques repressives. No necessitem protectors com segurates, policies, nòvios o marits perquè els carrers  ,com la nit, són més segures quan són nostres. No volem protecció més que la nostra resposta. 

Fem-nos Fortes, Fem-ho juntes. La nit és nostra! from La Gordasearma on Vimeo.

Durant la nit del 7 de març siguem nosaltres les que no deixem dormir tranquil·lament aquesta ciutat podrida sense que es sentin els nostres crits. 

Obeïm res més que els nostres desitjos, disfrutem del plaer en llibertat, desbaratem el cercat del gènere, teixim xarxes,  empoderem i actuem amb el suport mutu i l'autodefensa feminista. Caminem la nit, el vespre i la matinada, desafiants, irreverents, inconvenients, provocadores i combatives. "  (Extret del manifest del 7 de març de 2012).

SI TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!
LA NIT ÉS NOSTRA, CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016

foto voto por correo faltan papeletas y hay dos del PP

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016


Lo siento, es largo, pero si no lo digo reviento. Hace un rato que he llegado a casa después de ser presidenta de una mesa electoral en Barcelona y aún estoy alucinando. A parte de varias irregularidades que no detallaré para no alargarme, pero que demuestran las enormes fallas del sistema, he alucinado con un montón de cosas. Primero: después del recuento, faltaban un par de votos que no aparecían. La responsable de la junta electoral insistía en que "eso es normal, nunca cuadra". Yo le he dicho que tenía que cuadrar, a lo que dice, "es igual, en este caso los votos que no se encuentren se ponen en blanco y ya está". Luego se ha unido a la fiesta el Apoderado del PP, que insitía en declarar los votos que faltaban como votos en blanco, "vamos, lo que se hace siempre". Yo les he dicho que no, que además, "cómo lo vo…

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan.  Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.
La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 
Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 
Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.
Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.
Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies …