Vés al contingut principal

Dinar de Sobrats a la La Verneda-Sant Martí DISSABTE 11 MAIG

banner_dinar_sobrats

Hola a tothom!
Us volem convidar a participar en el…
Primer Dinar de Sobrats del barri de La Verneda-Sant Martí
I això què és?
Un dinar popular, solidari i de lluita contra el malbaratament d'aliments.
El principal ingredient del dinar seran verdures i fruites que d’altra manera haurien acabat a les escombraries. Es tracta d’aliments que tot i ser aptes pel consum, els comerços del barri ja no podrien vendre (peces una mica tocades, fruita massa madura…).
És també un acte de solidaritat en el que a canvi del dinar es recolliran aliments de llarga durada (llegums, llet, arròs, oli conserves de peix…) per entitats solidàries del barri.
Un dinar popular, un espai de trobada dels veïns i veïnes del barri i dels de més enllà on l’aliment serà l’excusa perfecta per compartir una bona estona.
Quan es farà?
El dissabte 11 de maig a les 14h, després del Mercat d'intercanvi en el marc de la Festa de la Primavera PrimaVern.
On es farà?
Al carrer Selva de Mar 215, davant el Centre Cívic Sant Martí.
Com funcionarà?
Tothom qui ho vulgui podrà dinar de forma gratuïta a canvi de la donació d’algun aliment de llarga durada per a la recollida solidària.
Serà un àpat sense residus! Porta’t de casa el teu plat, coberts i gots reutilitzables.
Per què lorganitzem?
Perquè a Catalunya, cada any més de 260 mil tones de menjar acaben a les escombraries, menjar suficient per alimentar 500.000 persones durant un any.
Perquè un part d'aquest malbaratament pot ser evitable amb la participació de consumidors, comerços i restaurants.
Perquè volem donar a conèixer i reflexionar sobre el problema del malbaratament d'aliments.
Perquè volem aportar entre totes i tots eines per evitar-lo des de les accions del dia a dia.
Perquè volem crear consciència i provocar canvis profunds en els models de consum que generen el malbaratament.
Perquè volem aprofitar els excedents alimentaris en bon estat generats al barri.
Perquè apostem per la sobirania alimentària i el consum responsable i de proximitat.
Vols col·laborar?
Ens vols ajudar a preparar el dinar? Omple aquest formulari i si pots vine a la reunió preparatòria dilluns 6 de maig a les 19h. Quedem a la porta del C.Cívic Sant Martí. Estarem a la 6ena planta a la sala de Verneda Solidària o a la cafeteria depèn dels que siguem. També ens pots dona un cop de mà fent difusió.
Us hi esperem!
Aquesta activitat s'organitza amb la participació de:
logos_dinar
Xarxa Comunitària Verneda-Sant Martí
Associació Espai Ambiental – Campanya “De menjar no en llencem ni mica”
Pla d'Energia Participatiu de Sant Martí
I la col·laboració dels paradistes del Mercat de Sant Martí i el Mercat de Provençals, els comerços del barri i el Centre Cívic Sant Martí.
+ info sobre PrimaVern:Coordinadora d'entitats VERN La Verneda Sant Martí

+ info Dinar de sobrats
http://nollencemnimica.wordpress.com/dinardesobrats/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016

foto voto por correo faltan papeletas y hay dos del PP

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016


Lo siento, es largo, pero si no lo digo reviento. Hace un rato que he llegado a casa después de ser presidenta de una mesa electoral en Barcelona y aún estoy alucinando. A parte de varias irregularidades que no detallaré para no alargarme, pero que demuestran las enormes fallas del sistema, he alucinado con un montón de cosas. Primero: después del recuento, faltaban un par de votos que no aparecían. La responsable de la junta electoral insistía en que "eso es normal, nunca cuadra". Yo le he dicho que tenía que cuadrar, a lo que dice, "es igual, en este caso los votos que no se encuentren se ponen en blanco y ya está". Luego se ha unido a la fiesta el Apoderado del PP, que insitía en declarar los votos que faltaban como votos en blanco, "vamos, lo que se hace siempre". Yo les he dicho que no, que además, "cómo lo vo…

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan.  Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.
La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 
Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 
Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.
Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.
Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies …