Ves al contingut principal

Eclipsi Lunar penombral el 25 maig 2013

Aquest dissabte 25 de maig la lluna plena es tenyirà de vermell a la vista de milions de persones  de tota Amèrica i part d'Àfrica i la peninsula ibèrica podran observar el segon eclipsi lunar penombral de 2013. 

Aquest fenomen astronòmic passarà el proper dissabte 25 de maig, el qual consisteix en pas de la Lluna a través de l'ombra de la Terra.


La penombra tindrà una durada estimada de mitja hora.

A Catalunya es podrà veure entre les 05:53 i les 06:26 de matinada.esquema

Un eclipsi lunar o eclipsi de Lluna és un esdeveniment astronòmic que ocorre quan la Terra s'interposa entre el Sol i la Lluna, provocant que aquesta última entri al con d'ombra de la Terra i com a conseqüència, es faci fosc .


Perquè l'eclipsi passi dels tres cossos celestes, la Terra, el Sol i la Lluna, han d'estar exactament alineats o molt a prop d'estar-ho, de tal manera que la Terra bloquegi els raigs solars que arriben al satèl · lit. És per aquesta mateixa raó que els eclipsis lunars només ocorren quan hi ha lluna plena.

La durada i el tipus d'eclipsi depèn de la localització de la Lluna respecte dels seus nodes orbitals. 
Durarà tot just uns 27 minuts, reporta NASA és el seu lloc web 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

Expo A la Sombra del Lobo Ruth Soria Galería Mutuo Barcelona

Expo A la Sombra del Lobo  Ruth Soria  Galería Mutuo Barcelona Méndez Núñez 7 Barcelona, 08003 Barcelona
INAUGURACIÓN: Jueves, 24 Noviembre a las 20h
EXPOSICIÓN EN CURSO: 21 Noviembre - 23 Diciembre
Evento facebook: https://www.facebook.com/events/749183941886137/

Ateneu Popular El Rec avis desallotjament imminent

Ateneu Popular El Rec  avis desallotjament  imminent 
Benvolgudes i Benvolguts,

Els col·lectius que són membres de l'Ateneu Popular El Rec ens fan arribar aquest correu per a difondre'l entre les entitats i veïnat del barri. Aquí us l'adjuntem:

Benvolgudes entitats del Fort Pienc,

Des de l’Ateneu Popular El Rec us volem fer coneixedores de l’actual situació d’imminent desallotjamentque estem patint.
Com bé sabreu, el teixit associatiu juvenil del Fort Pienc vam decidir, ja fa més de dos anys, okupar una antiga seu de Bankia per desenvolupar els diversos projectes i construir-hi l’actual Ateneu Popular. 
Per la manca d’espais per al jovent del barri i pels preus abusius del mercat immobiliari, vam defensar i defensem obertament l’okupació d’espais en desús per desenvolupar l’activitat delteixit juvenil del Fort Pienc, especialment els d’aquells monstres immobiliaris i financers que han estat repetidament rescatats amb els nostres diners mentre ens fan fora de casa quan no els la p…