Vés al contingut principal

Eclipsi Lunar penombral el 25 maig 2013

Aquest dissabte 25 de maig la lluna plena es tenyirà de vermell a la vista de milions de persones  de tota Amèrica i part d'Àfrica i la peninsula ibèrica podran observar el segon eclipsi lunar penombral de 2013. 

Aquest fenomen astronòmic passarà el proper dissabte 25 de maig, el qual consisteix en pas de la Lluna a través de l'ombra de la Terra.


La penombra tindrà una durada estimada de mitja hora.

A Catalunya es podrà veure entre les 05:53 i les 06:26 de matinada.esquema

Un eclipsi lunar o eclipsi de Lluna és un esdeveniment astronòmic que ocorre quan la Terra s'interposa entre el Sol i la Lluna, provocant que aquesta última entri al con d'ombra de la Terra i com a conseqüència, es faci fosc .


Perquè l'eclipsi passi dels tres cossos celestes, la Terra, el Sol i la Lluna, han d'estar exactament alineats o molt a prop d'estar-ho, de tal manera que la Terra bloquegi els raigs solars que arriben al satèl · lit. És per aquesta mateixa raó que els eclipsis lunars només ocorren quan hi ha lluna plena.

La durada i el tipus d'eclipsi depèn de la localització de la Lluna respecte dels seus nodes orbitals. 
Durarà tot just uns 27 minuts, reporta NASA és el seu lloc web 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016

foto voto por correo faltan papeletas y hay dos del PP

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016


Lo siento, es largo, pero si no lo digo reviento. Hace un rato que he llegado a casa después de ser presidenta de una mesa electoral en Barcelona y aún estoy alucinando. A parte de varias irregularidades que no detallaré para no alargarme, pero que demuestran las enormes fallas del sistema, he alucinado con un montón de cosas. Primero: después del recuento, faltaban un par de votos que no aparecían. La responsable de la junta electoral insistía en que "eso es normal, nunca cuadra". Yo le he dicho que tenía que cuadrar, a lo que dice, "es igual, en este caso los votos que no se encuentren se ponen en blanco y ya está". Luego se ha unido a la fiesta el Apoderado del PP, que insitía en declarar los votos que faltaban como votos en blanco, "vamos, lo que se hace siempre". Yo les he dicho que no, que además, "cómo lo vo…

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan.  Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.
La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 
Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 
Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.
Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.
Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies …