Vés al contingut principal

origen del món de mónica porta


Mònica Porta busca dones artistes que ens haguem trobat en una situació de discriminació per ser dona en l'art.

Projecte: 

Estic duent a terme un projecte que consisteix en reunir la màxima quantitat de testimonis de dones relacionades amb el món de l´art (artistes, gestores, comissàries, critiques, galeristes, directores de museu, alumnes, professores…)

Que expliquen situacions o anècdotes que els han fet sentir que pel fet de ser dones no es valora el seu treball o se li dóna més importància a altres aspectes. 

Aquestes testimonis s´estan recollint fent una convocatòria oberta al màxim nombre de dones

S'ha d'enviar un text redactant i explicant cada anècdota com:

La artista/ El galerista

EL GALERISTA.- Fas bé signant la teva obra només amb la inicial del teu nom i amb el cognom. Així tindràs més possibilitats de vendre perquè no sabran que ets dona i pensaran que tens més futur en el món de l´art.

>> blog on s'estàn recollint les anècdotes: 


Lluny de mostrar-se com estadístiques, les situacions estan redactades respectant al màxim la manera en la qual són explicades, intentant mantenir les mateixes paraules. 

Tots aquests documents prendran forma de textos que alhora formaran un text conjunt.

Els textos seran impresos i exposats sobre paper. 

El projecte ha estat sel•leccionat a la convocatòria d´arts visuals de 
Can Felipa de 2013
per aquest motiu, el mes de març del 2014 es farà una exposició en la que es mostraran els documents aconseguits fins al moment.

El treball té un to irònic, la qüestió és que de manera aïllada molts d´aquests testimonis podem semblar simples anècdotes i fins i tot poden fer riure, però tots junts conformen una mena de radiografia de quina és la situació. Encara que es tracti d´històries individuals, parlen d´un conflicte universal.

Per facilitar la vostra participació, especifico alguns detalls:

Els testimonis, les persones implicades i les institucions seran anònims. Tot i així, si algú té especial interès en donar detalls, pot fer-ho.

Per participar o veure alguns dels testimonis recollits, podeu consultar el blog: http://mncporta.blogspot.com

Podeu escriure directament al blog, al meu facebook o al meu email: mportadom@hotmail.com

Gràcies per la teva atenció.
mncporta.blogspot.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016

foto voto por correo faltan papeletas y hay dos del PP

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016


Lo siento, es largo, pero si no lo digo reviento. Hace un rato que he llegado a casa después de ser presidenta de una mesa electoral en Barcelona y aún estoy alucinando. A parte de varias irregularidades que no detallaré para no alargarme, pero que demuestran las enormes fallas del sistema, he alucinado con un montón de cosas. Primero: después del recuento, faltaban un par de votos que no aparecían. La responsable de la junta electoral insistía en que "eso es normal, nunca cuadra". Yo le he dicho que tenía que cuadrar, a lo que dice, "es igual, en este caso los votos que no se encuentren se ponen en blanco y ya está". Luego se ha unido a la fiesta el Apoderado del PP, que insitía en declarar los votos que faltaban como votos en blanco, "vamos, lo que se hace siempre". Yo les he dicho que no, que además, "cómo lo vo…

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan.  Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.
La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 
Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 
Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.
Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.
Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies …