Ves al contingut principal

origen del món de mónica porta


Mònica Porta busca dones artistes que ens haguem trobat en una situació de discriminació per ser dona en l'art.

Projecte: 

Estic duent a terme un projecte que consisteix en reunir la màxima quantitat de testimonis de dones relacionades amb el món de l´art (artistes, gestores, comissàries, critiques, galeristes, directores de museu, alumnes, professores…)

Que expliquen situacions o anècdotes que els han fet sentir que pel fet de ser dones no es valora el seu treball o se li dóna més importància a altres aspectes. 

Aquestes testimonis s´estan recollint fent una convocatòria oberta al màxim nombre de dones

S'ha d'enviar un text redactant i explicant cada anècdota com:

La artista/ El galerista

EL GALERISTA.- Fas bé signant la teva obra només amb la inicial del teu nom i amb el cognom. Així tindràs més possibilitats de vendre perquè no sabran que ets dona i pensaran que tens més futur en el món de l´art.

>> blog on s'estàn recollint les anècdotes: 


Lluny de mostrar-se com estadístiques, les situacions estan redactades respectant al màxim la manera en la qual són explicades, intentant mantenir les mateixes paraules. 

Tots aquests documents prendran forma de textos que alhora formaran un text conjunt.

Els textos seran impresos i exposats sobre paper. 

El projecte ha estat sel•leccionat a la convocatòria d´arts visuals de 
Can Felipa de 2013
per aquest motiu, el mes de març del 2014 es farà una exposició en la que es mostraran els documents aconseguits fins al moment.

El treball té un to irònic, la qüestió és que de manera aïllada molts d´aquests testimonis podem semblar simples anècdotes i fins i tot poden fer riure, però tots junts conformen una mena de radiografia de quina és la situació. Encara que es tracti d´històries individuals, parlen d´un conflicte universal.

Per facilitar la vostra participació, especifico alguns detalls:

Els testimonis, les persones implicades i les institucions seran anònims. Tot i així, si algú té especial interès en donar detalls, pot fer-ho.

Per participar o veure alguns dels testimonis recollits, podeu consultar el blog: http://mncporta.blogspot.com

Podeu escriure directament al blog, al meu facebook o al meu email: mportadom@hotmail.com

Gràcies per la teva atenció.
mncporta.blogspot.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

Expo A la Sombra del Lobo Ruth Soria Galería Mutuo Barcelona

Expo A la Sombra del Lobo  Ruth Soria  Galería Mutuo Barcelona Méndez Núñez 7 Barcelona, 08003 Barcelona
INAUGURACIÓN: Jueves, 24 Noviembre a las 20h
EXPOSICIÓN EN CURSO: 21 Noviembre - 23 Diciembre
Evento facebook: https://www.facebook.com/events/749183941886137/

Ateneu Popular El Rec avis desallotjament imminent

Ateneu Popular El Rec  avis desallotjament  imminent 
Benvolgudes i Benvolguts,

Els col·lectius que són membres de l'Ateneu Popular El Rec ens fan arribar aquest correu per a difondre'l entre les entitats i veïnat del barri. Aquí us l'adjuntem:

Benvolgudes entitats del Fort Pienc,

Des de l’Ateneu Popular El Rec us volem fer coneixedores de l’actual situació d’imminent desallotjamentque estem patint.
Com bé sabreu, el teixit associatiu juvenil del Fort Pienc vam decidir, ja fa més de dos anys, okupar una antiga seu de Bankia per desenvolupar els diversos projectes i construir-hi l’actual Ateneu Popular. 
Per la manca d’espais per al jovent del barri i pels preus abusius del mercat immobiliari, vam defensar i defensem obertament l’okupació d’espais en desús per desenvolupar l’activitat delteixit juvenil del Fort Pienc, especialment els d’aquells monstres immobiliaris i financers que han estat repetidament rescatats amb els nostres diners mentre ens fan fora de casa quan no els la p…