Vés al contingut principal

6 novembre Xerrada Pobresa Energètica

Us convidem a la propera xerrada que farem a la Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero:

Xerrada entorn la Pobresa Energètica

A càrrec de Mercedes Vidal, FAVB

Dijous 6 de novembre a les 19h

 

Tens problemes per pagar la llum? El gas? l'Aigua?
L'Aliança contra la Pobresa Energètica és un conjunt d'entitats que lluita per garantir l'accés universal als serveis bàsics.
L' Aliança contra la Pobresa Energètica neix amb l'objectiu de garantir l'accés universal als subministraments bàsics i denunciar a les administracions públiques i a les multinacionals el seu immobilisme alhora que els exigeix:
- Garantir l'accés universal als serveis bàsics. Totes les famílies que no puguin fer front als rebuts han de tenir accés a un servei mínim que els permeti viure amb dignitat i no han de patir cap tall.
- Evitar els talls indiscriminats de subministraments a Catalunya que estan exercint les companyies distribuïdores d'aquests serveis. L'administració ha d'exercir el seu paper de garant dels drets humans i no deixar aquesta decisió a la discrecionalitat de l'empresa subministradora.
- Defensar els drets humans. L'Accés a la llum, el gas i l'aigua és indispensable per disposar d'un habitatge digne, que tal com declara el Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC) aprovat el 1966 per la ONU, és un dret humà bàsic.
A l'Estat Espanyol el 17% dels veïns i veïnes tenen dificultats per pagar el rebut de la llum, el gas o l'aigua, víctimes de la pobresa energètica, que el 2012 va causar més de 7.000 morts prematures alhora que 1,4 milions de famílies es van veure afectades pels talls d'electricitat, 524.000 dels quals van ser executats per Endesa. Pel que fa als expedients de suspensió del subministrament d'aigua, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona es van quasi triplicar respecta l'any anterior, arribant als 72.039 casos.
Aquesta realitat s'engloba en una problemàtica molt més àmplia, ja que actualment gairebé una de cada tres persones ja viuen per sota del llindar de la pobresa i moltes famílies es veuen obligades a triar entre pagar la hipoteca, l'energia, l'aigua o comprar menjar pels seus fills i filles. També cal tenir en compte totes aquelles persones que, per motius de salut, un tall en el subministrament energètic pot posar en greu perill la seva vida.
Alhora que la pobresa augmenta, les grans distribuïdores que operen a Catalunya segueixen enriquint-se a costa de pujar les tarifes: el preu de l'electricitat ha pujat un 83% des del 2003 i l'aigua s'ha encarit un 65% des del 2008. L'oligopoli energètic (Endesa, Gas Natural - Fenosa, Iberdrolam EON Espanya i EDP) durant els 3 primers trimestres de 2013 va obtenir 7.638M€ de benefici, mentre que Agbar (aigua) al 2012 va arribar a sumar 432,9M€.
L' Aliança contra la Pobresa Energètica està formada per:
  • Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya
  • Coordinadora d'assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya
  • Front Cívic de Catalunya
  • Plataforma Afectats per la Hipoteca de Catalunya
  • Plataforma Aigua és Vida
  • Unió de Consumidors de Catalunya
  • Xarxa per la Sobirania Energètica

Esperem que aquesta xerrada sigui del vostre interès i us agrairem que en feu difusió.


Sergi Draper
bibliotecari

Biblioteca Trinitat Vella-José Barbero
Galícia, 16. Barcelona 08033
Telf. 93 676 29 68

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016

foto voto por correo faltan papeletas y hay dos del PP

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016


Lo siento, es largo, pero si no lo digo reviento. Hace un rato que he llegado a casa después de ser presidenta de una mesa electoral en Barcelona y aún estoy alucinando. A parte de varias irregularidades que no detallaré para no alargarme, pero que demuestran las enormes fallas del sistema, he alucinado con un montón de cosas. Primero: después del recuento, faltaban un par de votos que no aparecían. La responsable de la junta electoral insistía en que "eso es normal, nunca cuadra". Yo le he dicho que tenía que cuadrar, a lo que dice, "es igual, en este caso los votos que no se encuentren se ponen en blanco y ya está". Luego se ha unido a la fiesta el Apoderado del PP, que insitía en declarar los votos que faltaban como votos en blanco, "vamos, lo que se hace siempre". Yo les he dicho que no, que además, "cómo lo vo…

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan.  Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.
La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 
Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 
Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.
Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.
Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies …