Vés al contingut principal

any nou xines a barcelona dissabte 21 febrer arc de triomf

Folklore tradicional xinès a la celebració de l'Any Nou. 
La nit del 17 al 18 de febrer es celebra l'any nou xinès, l'any de la cabra.
A Barcelona varies associacions locals asiàtiques preparen un esdeveniment conjunt on hi haurà tot tipus d'espectacles orientals dedicats a rebre el nou any com ho celebren a tota Àsia.

Durant la setmana es convoca per ajudar a preparar la festa:

El dissabte 21 de febrer de les 11:30 a les 14:30 celebrarem l'Any Nou xinès (Any de la Cabra). 
Les entitats xineses i catalanes participants hem organitzat una gran desfilada i uns espectacles a partir de les 11:30 a l'Arc de Triomf

Si vols ser partícip d'aquesta gran festa formant part de l'equip de voluntaris per a aquest dia, vine a la reunió el proper dimarts 17 de febrer a les 15: 00h a la Gran Via 582, aula S5 (planta -1) de la Universitat de Barcelona

A la reunió es tancaran els grups de voluntaris i es distribuiran tasques. Preguem confirmeu assistència a fundacion@confuciobarcelona.es o al 93 2379269.
Moltes gràcies a tots!

A la desfilada, es podrà gaudir de tradicions xineses i catalanes, i haurà una trobada de dracs xinesos i catalans:

 • Dracs i lleons i Drac de Gaudí.
 • Escoles xineses.
 • Arts marcials (Kungfu, Taichi).
 • Ballarines (Dansa de ventalls ...).
 • Músics (Tambors, flautes ...).
 • Maquillatge de l'Òpera de Pequín.
 • Roba tradicional xinesa (qipao ...) i roba folklòrica dels grups ètnics xinesos.
 • Llanternes.
 • Banderes de colors.
 • Castellers.
 • Petards i Diables.
 • Cantaires i danzaires.
 • Gegants catalans i xinesos.


亲爱的老师们,同学们和朋友们,

221日周六11:3014:30我们将进行中国新年(羊年)的庆祝活动。从上午11:30分起,众多华人社团和当地社团都将在Arco de Triunfo(凯旋门)为市民们献上精彩的游春节目。
如果您愿意加入本次活动的志愿者队伍,请您于下周二(21715:00点前来Gran Via 582号(巴塞罗那大学现代语言中心)S5教室(地下一层)  参加活动准备会议。
会议将分派各块志愿者任务,如果您能前来,请尽快发邮件(fundacion@confuciobarcelona.es或致电(93 2379269)与我们确认。
非常感谢大家!

L'horòscop xinès porta per a aquest 2015 l'Any de la Cabra: pura energia, creativitat, abundància i sorpresa. 

Al llarg dels dotze mesos que abasta el seu regnat, la cabra aparenta ser una muntanya russa política i social, però a petita escala. Temps d'èxits i alegries. 

L'any nou xinès començarà el 19 de febrer del 2015 (4713 en el calendari Hsia Xinès) i acabarà el 7 febrer 2016 (4714).


Catalunya compta actualment amb 50.194 nouvinguts d'origen xinès, un 4,2% del total d'estrangers i el 0,7% de la població catalana, segons dades del consistori barceloní. Barcelona és el municipi que compta amb més concentració de població xinesa de tot Catalunya, un 32,1%, i és la tercera comunitat estrangera en nombre d'habitants per sota de la pakistanesa i la italiana.La festa, organitzada per l'Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia, compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i del Consolat General de la República Popular de la Xina, i amb la col·laboració de les dues grans federacions xineses: la Unió d'Associacions Xineses a Espanya i la Federació d'Associacions Xineses a Catalunya.


@lutxana

fonts:
http://www.naciodigital.cat/laflama/noticia/2885/gegants/castells/celebrar/any/nou/xines/barcelona

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016

foto voto por correo faltan papeletas y hay dos del PP

carta de una presidenta de una mesa electoral en Barcelona elecciones 26 junio 2016


Lo siento, es largo, pero si no lo digo reviento. Hace un rato que he llegado a casa después de ser presidenta de una mesa electoral en Barcelona y aún estoy alucinando. A parte de varias irregularidades que no detallaré para no alargarme, pero que demuestran las enormes fallas del sistema, he alucinado con un montón de cosas. Primero: después del recuento, faltaban un par de votos que no aparecían. La responsable de la junta electoral insistía en que "eso es normal, nunca cuadra". Yo le he dicho que tenía que cuadrar, a lo que dice, "es igual, en este caso los votos que no se encuentren se ponen en blanco y ya está". Luego se ha unido a la fiesta el Apoderado del PP, que insitía en declarar los votos que faltaban como votos en blanco, "vamos, lo que se hace siempre". Yo les he dicho que no, que además, "cómo lo vo…

concierto Marta Gomez y Quinteto Rosa Sanchez jueves 19 Mujeres pa lante

Concierto  Marta Gómez y Rosa Sanchez Música junto al Quinteto Rosa Sánchez  en la Bonemaisson día Jueves 19  junio 20:30h                                                                 Colectivo Mujeres Pa´lante ….
participa, apoya y ven al concierto!!! + info: http://www.mujerespalante.org/ *escucha en Spotify https://play.spotify.com/album/2ycMNGQgsaYhkoyS03U9ZX

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan.  Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.
La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 
Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 
Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.
Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.
Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies …