CENTENARI DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES (1910-2010)


[cine-forum]
8 de Març a l'Eixample
CENTENARI DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES (1910-2010)
LLOC: CC GOLFERICHS Gran Via, 497 - MºUrgell

Dissabte 27 de febrer – 17h

Cine-fòrum amb la pel·lícula "Princesas" (2005) de Fernando León de Arnoa amb Candela Peña, Violeta Pérez.... i tot seguit un debat amb la presència de una treballadora social d’Abits.

Vet aquí la història de dues dones, dues prostitutes, dues princeses. Una es diu Caye, i té 30 anys. L’altra, Zulema, és una princesa desterrada, que viu cada dia l’exili forçós de la desesperació. Quan es coneixen, al barri on viuen són moltes les noies que veuen amb recel l’arribada d’immigrants que entren al món de la prostitució. Caye i Zulema no triguen gaire a entendre, però, que les dues caminen per la mateixa corda fluixa. De la seva complicitat va nàixer aquesta història.

Dijous 4 de març – 19h

Documental “Viure sense propina”, amb la presència d'algunes realitzadores: Antònia Amengual, Luciana Abranches, Lourdes Mir i Estefania Savall.

El documental reflexiona sobre la possibilitat de canviar el món. Quatre dones joves activistes ens expliquen la seva visió sobre la transformació social, les seves lluites i els seus somnis, establint un diàleg amb el llibre “El Quadern Vermell de Barcelona”, escrit per Mary Low l’any 1937. L’autora era una miliciana britànica que narra com als seus 24 anys va venir a Barcelona per participar en la revolució social. Les directores del documental han volgut compartir l’emotivitat i la força del testimoni de Low sobre la Barcelona de 1936, barrejant-les amb les vivències de les activistes actuals.

Organitzen:

Vocalia de Dones de l’Associació de Veïnes i Veïns de l’Esquerra de l’Eixample i l’Associació “Dones d’Enllaç”.