PODEM VIURE SENSE CAPITALISME...FEM-HO ARA!!

PODEM VIURE SENSE CAPITALISME...FEM-HO ARA!!


Jornades de formació i posta en marxa de projectes per sortir del capitalisme http://www.podem.cat

Tipo:
Red:
Global
Hora de inicio:
sábado, 13 de febrero de 2010 a las 10:00
Hora de finalización:
Domingo, 14 de febrero de 2010 a las 11:00
Lugar:
Antic Teatre
Calle:
Verdaguer i Callis 12
Ciudad o población:
Barcelona, Spain

PODEM VIURE SENSE CAPITALISME...FEM-HO ARA!!

13 i 14 de febrer: Jornades de formació i posta en marxa de projectes per sortir del capitalisme

A l'Antic teatre C/ Verdaguer i Callís nº12, casc antic, Barcelona

Des de la Plataforma Podem viure sense capitalisme, (http://www.podem.cat <http://www.podem.cat/> ) hem trobat necessari crear un espai físic pel cap de setmana del 13 al 14 de febrer a Barcelona, on totes les persones que pugueu tenir interés en col·laborari en concret en participar en alguns dels reptes que tenim per endavant, pugueu coneixe'ns i trobar-vos entre vosaltres, demanar, preguntar, proposar, construir...

Sobretot ens plantegem un parell d'objectius per la jornada:

a) Aprendre col·lectivament, en relació a algunes línies d'acció que trobem capdal a dia d'avui.

b) Implicar-se en algun projecte o grup de treball que considerem estratègic. per contribuir a que col·lectivament avancem cap a viure sense capitalisme.

El lloc serà a l'Antic teatre. Espai artístic i cultural de renom que dòna suport a activistes i artistes independents contra el pensament únic i per una nova societat.

C/ Verdaguer i Callís nº 12. Casc Antic de Barcelona (metro L1 i L4 plaça urquinaona, sortida laietana)


RESUM DEL PROGRAMA

Dissabte 13 de febrer

Arribada i presentació de la jornada

10.30 a 14.30 Punts d'informació d'alternatives al capitalisme, com els posem en marxa?

15.30 a 19.00 Vaga de bancs, estalvi ètic i solidari, comunitat de deutorxs, insolvents, ens organitzem?

Diumenge 14 de febrer

11.00 a 15.00 Sistema monetari lliure, social, solidari, ecològic, participatiu. Com crear-lo, com dinamitzar-lo, com ajudar a fer-lo realitat?

16.00 a 19.00 Assemblea comuna i presentació d'altres temes.

Hem escollit tres temàtiques que creiem que poden ser de interés per moltes i molts de vosaltres; i que coordinadament amb el grup de treball que està impulsant cadascuna, hem vist que aquesta jornada podria ser útil com a punt d'inflexió pel seu desenvolupament. A més tancarem amb una assemblea comuna que ens permeti tenir una visió global del moviment i pensar en la continuitat.

No cal que vingueu en tot l'horari sino només a aquelles sessions que més us interessin, ja que, encara que tot en el fons està interelacionat, són en sentit pràctic independents unes de les altres.

Si veniu amb intenció d'empalmar en les convocatòria del matí i la tarda, porteu menjar per vosaltres, i si pot ser per compartir. Des de l'organització no ens farem càrrec de preparar dinar per concentrar-nos més en les propostes.

1. Punts d'informació d'alternatives al capitalisme, com els posem en marxa?

La funció dels punts d'informació seria posar a disposició de les persones interessades tota la informació disponible sobre les alternatives al capitalisme, espacialment dels recursos i de les iniciatives que es duen a terme als diferents barris de la ciutat. El propòsit es facilitar que aquesta informació es difongui entre tothom que vol dur a terme alguna alternativa , però no sap per on començar, i així facilitar que la gent treballi a nivell de barri i creï les xarxes de treball al nivell més local.

La tasca dels participants en els punts d'informació, doncs, seria la de recopilar informació sobre els grups i les persones que estan treballant al seu barri, en alguna d'aquestes alternatives i servir d'enllaç amb aquells i aquelles que tenen ganes de començar a fer coses. Es tracta d'aquesta manera, de que la gent que faci aquesta tasca ajudi a teixir la xarxa d'alternatives al seu barri i a que qualsevol persona pugui fer passos camí de treure el capitalisme de les seves vides.

2. Vaga de bancs, estalvi ètic i solidari, comunitat de deutorxs, insolvents, ens organitzem?

Ja fa més d'un any que vam començar a difondre la vaga d'usuaris i usuàries de bancs i al 17 de setembre, ja eren més d'un miler les persones que s'hi havien compromés. A nivell individual, moltes persones han fet petits o grans canvis vinculats a aquesta proposta, mentre que en la pàgina web, centenars de persones han compartit la seva experiència i coneixements com a deutors amb problemes.

Ens manca però, establir sinergies i propostes de col·laboració i participació per extendre aquest moviment en una àrea tan significativa com la de la metròpolis de Barcelona. Per exemple, ens podríem organitzar per extendre la vaga de bancs a moltes més persones. Per crear grups d'assessorament que superessin lo virtual i poguessin donar atenció personalitzada; perquè es compartissin més experiències i sinèrgies entre les persones que ja esta vivint sense comptes bancaris al seu nom. Podem tirar endavant també algun projecte nou relacionat amb l'us compromés i transformador dels nostres estalvis, els qui en tenen?

Fer xerrades, butlletins de denúncia, performances al carrer, grups d'estudi per a generar material de sensibilització o per publicacions dels moviments socials, videoconferencies + debat, mobilitzacions contra els embargaments, grafitis – pintades urbanes,

Totes aquestes propostes i d'altres que sorgeixin poden ser temes tractats en aquesta sessió del dissabte 13 a la tarda.

3. Sistema monetari lliure, social, solidari, ecològic, participatiu. Com crear-lo, com dinamitzar-lo, com ajudar a fer-lo realitat?

Una moneda sense interessos, creada i gestionada participativament per assemblees locals, amb característiques que tinguin en compte els drets i la justicia social, en base a les necessitats de les persones i no de la competència mercantil. Cada vegada més transparent i més comprensible.

Tot això, que pot semblar una utopia, ja no és perquè arreu del territori català, diversos grups estan creant i començant a utilitzar monedes amb aquestes característiques; ho estan fent de manera coordinada per a que a mig termini poguem dir que tenim un altre sistema monetari a Catalunya.

Aquest més de febrer s'ha iniciat a més un projecte de moneda a Barcelona. Per tot això, pensem que l'actual és un moment capdal per a extendre el coneixement i la comprensió del que representa una moneda gestionada des d'abaix; i poder ampliar el grup de persones que vulguin dedicar part del seu temps a extendre i posar en marxa aquesta proposta.

Una moneda alliberada, no és suficient per transformar la societat, hi ha moltes més coses evidentment, però si que és una eina necessària per la transició per a sortir del capitalisme. Amb ella ens serà més fàcil promou-re productes locals i ecològics, crear projectes d'autoocupació compromesa, fomentar les tasques que necessitem comunitàriament i moltes coses més de les que necessitem per construir una economia al servei de les persones i d'una nova societat.

4. Debat, quins temes volem abordar més endavant? Explicarem els centres de coordinació, la trobada repensem la xarxa pel decreixement, la trobada per sortir del capitalisme. Esperem les vostres aportacions i donarem espai a nous reptes i continuitat.

Confirmacions d'assistència i més info: Coordinaciobcn@podem.cat
http://www.podem.cat <http://www.podem.cat/>