19 de novembre, Homenatge a la Daniela

[Acte]
19 de novembre, Homenatge a la Daniela
Hora: 20 h.
Lloc: Palau Moja (Rambles, 118, Barcelona)

Informació:Maria del Carme Tovar, coneguda com a Daniela, era l’empresària que hi havia al darrera del local Daniel’s, el primer bar de lesbianes que es va obrir a Barcelona als anys 60.

Tovar va ser una dona molt compromesa amb la causa feminista i molt reivindicativa amb els drets de les dones en general i de les dones lesbianes en particular. Davant la seva recent desaparició, el moviment associatiu que treballa pels drets del col·lectiu gai, lesbià i transsexual, així com altres col·lectius simpatitzants del moviment feminista, vol retre-li homenatge organitzant un acte en record de la seva figura. L’acte se celebrarà el proper divendres 19 de novembre, a les 8 tarda al
A l’acte intervindran: L’actriu Montserrat Carulla, que recitarà poemes de Maria Mercè Marçal; la historiadora Thaïs Morales, que farà lectura d’algunes de les denúncies contra el Pub Daniel’s sota el franquisme; l’escriptora Isabel Franc, que farà lectura d’un passatge del llibre “Fantasías eróticas” (Cristina Peri Rossi, 1979), que serà distribuït a totes les persones assistents; Maria Giralt, la Disc-Joquei del Pub Daniel’s, farà memòria d’aquell espai de llibertat per a dones lesbianes i del coratge de Daniela en defensar-lo. L’acte clourà amb la interpretació en directe de boleros, a càrrec d’Ana Rosi i Elisabet Raspall, ja que era el gènere preferit de l’homenatjada.
Organitza: Ca la Dona, ACEGAL, Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, Fundació Maria Mercè Marçal, Grup Elles.