Manifestació: NO retalleu la Cultura dilluns, 21 / març ·19h plaça dels angels MACBA

avui!!
http://www.facebook.com/event.php?eid=205190449497342

Manifestació: NO retalleu la Cultura dilluns, 21 / març ·19h plaça dels angels MACBA


NO retalleu la Cultura

1. La Cultura no és una despesa, és una inversió. La Cultura, més enllà de ser un valor en sí mateixa, és una font de riquesa econòmica i fa una important contribució al PIB. Els recursos invertits en Cultura generen llocs de treball en àmbits molt diversos de la societat, dins i fora del sector cultural.

2. Retallar o estalviar en Cultura és un greu error. Ens farà més pobres. El desmantellament de part del teixit industrial cultural o la retirada de les inversions per a la recerca i la creació artística (R+D+i de la creació), frenarà la competitivitat, la recuperació general i postergarà un repte ineludible: la generació d’un nou model d’economia productiva basat en el coneixement (Educació+Ciència+Cultura).

3. Catalunya és un dels països del nostre entorn que destina menys recursos públics a la Cultura: només el 0,98% del pressupost general. Una nova retallada ens allunyarà encara més dels estàndards europeus.

4. El retall obligarà a les institucions (nacionals, locals, privades) a reduir l’activitat i les programacions. Qui acabarà pagant el retall i la crisi seran els artistes, els creadors, les companyies i els agents més febles i els nous emprenedors. Augmentarà l’atur i la precarietat en el sector cultural. Es perdran oportunitats i la recuperació serà difícil i en alguns sectors irreversible.

5. La retallada obligarà a augmentar el preu de les entrades a espectacles, concerts i exposicions i limitarà –d’aquesta manera- els drets culturals d’accés universal a la Cultura recollits al nostre Estatut d’Autonomia.

6. La retallada forçarà la privatització d’equipaments o programacions situant una bona part de l’oferta cultural sota l’estreta lògica del mercat i les audiències. La cultura és també el dissens i l’experimentació de pensament crític que nodreix la democràcia.

7. La cultura és la cara visible d'un país, allò que de forma més concreta i particular el caracteritza i l’identifica entre els veïns i en el context històric i social, i més encara en el cas de Catalunya, que per raons polítiques té ara mateix disminuïda la gestió d’altres recursos. La cultura no és un luxe, ni un capritxo, ni una frivolitat, ni una conseqüència del progrés i el benestar, sinó un dels seus motors i senyals més prominents, i cap comunitat que es prea ella mateixa deixa de posar-la en un lloc destacat entre les seves prioritats.


Manifestació: NO retalleu la Cultura
dilluns 21 de març de 2011, 19:00.
Plaça dels Àngels (MACBA), Barcelona


CONVOQUEN:

Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).
Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC).
Associació Col•legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC).
Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC).
Associació d’Escenògrafs de Catalunya (Ad’EC).
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).
Associació de Fotògrafs Professionals (AFP).
Associació de Músics Animadors Professionals d’Espectacles Infantils (AMAPEI).
Associació de Músics de Jazz i de Música Moderna de Catalunya (AMJM).
Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC).
Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC).
Associació Professional d’Il.lustradors de Catalunya (APIC).
Guionistes Associats de Catalunya – Sindicat de Guionistes de Catalunya(GAC-SIGC)
SindicART (Confederació sindical de l'espectacle de CAtalunya)


(Adheriu-vos a través de http://www.noretalleulacultura.org/ )