1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)


Volem saludar-vos de de les Festes Feministes de Sant Andreu, un espai per a DLT (dones, lesbianes i trans) de nova creació. Unes quantes noies ens hem animat a tirar endavant aquest projecte per diverses motivacions tot i que el principal és que desitgem tenir un espai propi durant les festes majors del nostre poble i volem compartir-lo amb vosaltres.

No depenem de la Festa Major Reivindcativa ni de les Festes Alternatives si bé també n’hem format part o algunes encara hi participem, som també autogestinàries i ens hi sentim properes tot i que hem decdit funcionar i organitzar-nos d’una manera diferent i entre nosaltres.

Dissabte 1

17h Taller bastoner 

19:30h Pregó de festes

20h Presentació del certàmen de literatura lèsbica "I visqueren felices"

21h Conte eròtic

21:30h Concert de Son Jarocho amb: "Miel de Atzavara"

23h PD'S Bullangues i Sabotage


Diumenge 2

10h Tallers d'autoconeixement i d'autoestima

14:30h Dinar popular 100% vegetarià

i desprès tarda de cinema feminista!!

Hem programat dos dies d’activitats: 1 i 2 de desembre. Es faran al CSO la Gordísima (c/ Pons i Gallarza, 10). Per a dues d’aquestes activitats necessitem saber quantes persones les farem, així que us demanem que si us interessa, ens envieu un mail per persona a:

festesfeministes (at) gmail.com [Recordem el caràcter no mixte de l'espai]. Data límit d’inscripció 29 de novembre.

Dissabte 1 [17h-18h] Taller de Bastons

(no cal haver-ne fet abans, es vol fer una colla bastonera feminista a BCN. Totes podem!)

Diumenge 2 de [10h-13h] Tallers d’autoconeixement, d’autoestima… (Diversos tallers, trencant els formalismes i experimentant s’hi barrejarà la creació i expressivitat personal i col·lectiva)


El motiu de les preinscripcions és també per a que el taller tingui certa qualitat, establirem un límit de participants. També super important, per a anar bé, serem molt puntuals així que començarem a l’hora i després no s’hi podrà entrar per facilitar que es generi un espai de confiança entre les participants.

Esperem veure-us-hi i passar-nos-ho genial!

Salut!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Per què un espai no mixte a festes?

En un món radicalment masculinitzat, és a base de l’esforç de moltes que es van obrint petites escletxes on les DLT (dones, lesbianes i transexuals) podem capgirar les cartes del joc.


Des d’aquests espais nostres, és des d’on podem conspirar per guanyar la batalla al patriacat. On podem respirar i parlar sense pors. On podem atrevir-nos a donar la nostra opinió evitant que ningú ens interrumpeixi. On podem cuidar-nos i estimar-nos d’altres maneres, sense sentir-nos obligades a seguir el guió que ens fa apendre l’educació conservadora.


Malgrat tenir els nostres espais propis, no vivim alienes a la realitat. Perquè en la quotidianitat de la feina, dels centres educatius, en els espais mixtes des d’on també lliutem o en la família biològica, sovint ens submergim en el món fet per i per als homes blancs i heterosexuals. On també lluitem des d’allà per no ofegar-nos i per evitar que a altres les arrossegui la corrent.


Com les persones de color tenen la necessitat d’ajuntar-se en espais no mixtes per fer-se més fortes o com les treballadores tenim la necessitat de reunir-nos sense patrons. Les DLT tenim la necessitat d’agrupar-nos a voltes sense representants de la nostra opressió. Això no vol dir que neguem als homes a fer un treball sobre sexisme o patriarcat, de fet hi ha molts grups mixtes i no mixtes d’homes que debaten sobre aquests temes i que mereixen el nostre respecte, però això no exclou la nostra necessitat real.


Aquest any, durant les festes de Sant Andreu encendrem espurnes de llum feminista on podràs venir a: escoltar relats eròtics, a ballar cançons interpretades per dones, a menjar, a ballar bastons, a tenir més autoconeixements, veure cinema crític.


Tot això enmig d’un ambient que esperem que et resulti acollidor al CSO la Gordíssima (c/ Pons i Gallarza, 10), els dies 1 i 2 de desembre!!



Salut i lluita tu també!!