Acció feminista 25N


Cinc dones feministes són expulsades amb violència del col·legi electoral d’Artur Mas i identificades pels Mossos d’Esquadra




Link del video: http://www.youtube.com/watch?v=mlhIoEkEW_Q&feature=plcp


Barcelona, 25.11.2012 |
Avui, dia 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències de gènere, cinc dones feministes han estat expulsades del col·legi electoral d’Artur Mas -mentre aquest votava— per voler visibilitzar les violències patriarcals envers les dones. Amb la boca tapada amb una ‘X’ d’esparadrap i adhesius amb el lema “#25N  també és el dia contra les violències de gènere”, les dones feministes han denunciat la invisibilització soferta arran de les eleccions. Les dones han estat expulsades violentament del col·legi per Mossos d’Esquadra de paisà i sense identificació, un cop a fora han estat encerclades i retingudes durant els 20 minuts que ha durat la identificació. L’actuació violenta de les forces de seguretat ha impedit que la població pogués exercir el seu dret a vot de manera normalitzada.
Aquesta acció ha estat invisibilitzada fins al moment pels mitjans de comunicació, com ha estat passant durant la campanya electoral amb aquest dia. De nou, es relega a una categoria de segona tot allò que té a veure amb les desigualtats de gènere i la lluita contra el sistema patriarcal que agredeix i oprimeix les dones dia rere dia a diferents nivells: econòmic, físic, laboral, sexual, simbòlic, verbal, etc. Es posa de manifest el menyspreu del Govern de la Generalitat, Convergència i Unió i la resta de partits polítics amb representació parlamentària fins al moment envers la violència de gènere.
Les diferents cares de la violència de gènere demostren que no estem parlant ni d’un problema  domèstic ni privat. Sinó que és la conseqüència del sistema capitalisme – patriarcal, que ens oprimeix com a dones. Mentre la classe política professional i masculinitzada  s'omplen la boca i els programes electorals amb la paraula “igualtat”, en la realitat  silencien i perpetuen les violències de gènere com s'ha evidenciat en el dia d'avui.
Ells són els que defensaran la voluntat del poble? Aquesta és la seva democràcia?