Som lo que Sembrem -1r MERCAT DE PAGÈS A LA FIRA DE LA TERRA- 20 i 21 d'Abril



Benvolgut
Us anunciem en la nota de sota  el Mercat de Pagès de la Fira de la Terra de Barcelona, un mercat reivindicatiu amb més de 100 pagesos agroecològics.
( Recordem que Som lo que Sembrem tindrem com sempre una parada  a la Fira, aquest any de nou informant de la campanya dels herbicides, i d'altres temes,  i que ens podeu escriure a info@somloquesembrem.org si ens voleu donar un cop de mà amb els torns. Necessitem ajuda!! )
Adjuntem la nota i el cartell del Mercat de Pagès en fitxer adjunt.

PORTA EL CISTELL - MERCAT DE PAGÈS A LA FIRA DE LA TERRA -20 i 21 d'Abril
------------------------------------------
Dins del marc de la propera Fira de la Terra, diverses entitats, juntament amb molts pagesos i xarxes de pagesos de Catalunya, han organitzat un gran Mercat de Pagès en què participaran més de 100 pagesos catalans, molts d'ells amb finques dins, o properes, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
Front a la producció industrial i a la distribució globalitzada - que té per una banda el monopoli de la venda dels productes alimentaris en les grans superfícies, i per altra banda el poder de controlar i manipular els preus en origen, escanyant als pagesos que han de vendre sovint per sota dels preus de producció - les entitats que hem organitzat aquest Mercat defensem un model de producció de proximitat, de petita escala, que afavoreixi la creació d'un dens teixit agrícola local que doni feina a la gent, i aliments frescos i sans per la població. Un model on es prioritzi la venta directa de la pròpia producció i una gestió de cicle tancat i sostenible, on els inputs per la producció (fertilitzants, pinsos etc..) provinguin de la mateixa finca o de finques properes dins de Catalunya, i els residus es reciclin i s'introdueixin de nou en el sistema productiu (incorporació i compost de rostolls i fems dels animals..), construint així agrosistemes menys dependents dels productes externs, com fertilitzants i agrotòxics de l'agroindústria, i més resilients, condició aquesta que serà imprescindible en un futur marcat per una crisi sistèmica i un encariment dels combustibles fòssils, amb tot el que comporta sobre la producció i distribució agroalimentària al món i al nostre país.
PORTA el CISTELL serà el lema d'aquest primer Mercat de Pagès, animant als consumidors a veure els mercats de nou com el lloc de trobada amb aquells que produeixen el seu menjar; el lloc on s'intercanvien el productes fruit del terra i del treball del pagès per una quantitat de diners justa, sense intermediaris, mirant-se als ulls i amb confiança, amb possibilitat de informar-se directament sobre les pràctiques agrícoles i la qualitat dels productes.
En una ciutat com Barcelona, coneguda arreu com a gran ciutat mediterrània dels mercats, nosaltres reivindiquem uns altres mercats. Mercats de pagesos de proximitat, amb producció pròpia i oferint un menjar assequible i saludable per la gran majoria de la població d'aquest país. No considerem mercats autèntics aquells plens de verdures de Mercabarna, o de carn de producció intensiva d'animals alimentats amb transgènics argentins, o amb parades amb degustacions sofisticades destinades als turistes.
Les entitats organitzadores i la petita pagesia d'aquesta país -que va creixent, i que cada vegada més s'interessa per una producció agroecològica, i per vendre directament a un consumidor que apreciï els fruits de la seva feina – defensem la creació d'autèntics mercats a les ciutats i pobles del nostre país, i exigim que les administracions responguin a aquesta demanda ciutadana afavorint aquest tipus de mercats, posant-hi les mínimes condicions – cessió gratuïta d'espais públics, normes que permetin als petits pagesos participar-hi, acceptació de segells participatius de garantia organitzats per les pròpies xarxes de pagesos – i permetent als moviments socials i a la pròpia pagesia definir el marc que asseguri la creació, continuitat i èxit d'aquests mercats tan necessaris, arreu del país.
Aquest primer Mercat de Pagès vol ser doncs molt més que un Mercat. Vol ser un gran acte reivindicatiu ciutadà per uns futurs mercats pagesos setmanals als barris de Barcelona, i arreu de Catalunya.